top of page
  • Abso

Veilig asbest verwijderen

Asbest is een soort gevaarlijk mineraal dat veel gebruikt wordt in bouwmaterialen, isolatie en industriële processen. Deze stof kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken wanneer het wordt ingeademd of ingeslikt. Hoewel asbest ooit een populair bouwmateriaal was, werd het gebruik ervan ondertussen verboden. Dit neemt niet weg dat asbest nog aanwezig kan zijn in oudere woningen of gebouwen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je asbest kan herkennen en hoe je dit het beste kan laten verwijderen.


Asbest herkennen


Asbest is een natuurlijk voorkomend mineraal dat al tientallen jaren commercieel wordt gebruikt. Het werd vroeger gebruikt in tal van bouwmaterialen, waaronder dakbedekking en gevelbekleding, vloertegels, brandwerende bekleding en isolatie.


Maar hoe weet u nu of er asbest aanwezig is in uw woning? Asbestvezels zijn zodanig klein dat deze niet met het blote oog te zien zijn. Indien u dus een iets oudere woning heeft of u twijfelt, is het aangeraden om een expert in te schakelen. Bij Abso helpen we u hier graag mee verder.


Asbest verwijderen


Als u een huis bezit met een oudere constructie of een huis dat op een oude fundering staat, moet u er rekening mee houden dat u mogelijk asbest in uw muren en plafond heeft - en als u dit eenmaal weet, moet u er zo snel mogelijk vanaf zien te komen.


Asbestverwijdering is daarom een belangrijk onderdeel van elk huisonderhoud en mag enkel uitgevoerd worden door gecertificeerde aannemers. Dit omdat zij een gespecialiseerde opleiding hebben ontvangen over hoe het materiaal veilig uit uw huis of bedrijfsterrein verwijderd moet worden. Deze professionals hebben speciale apparatuur bij zich en zijn opgeleid voor dit soort werk. Ze beschikken over de nodige veiligheidsuitrusting en weten wat ze doen. De beste manier om uzelf dus te beschermen tegen deze asbestdeeltjes is het inhuren van een erkend asbestverwijderingsbedrijf.


Hebt u verder nog vragen omtrent asbestsanering?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met Abso! Wij helpen u graag verder.52 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page